باتری، قلب تپندهی خودروهای برقی محسوب میشود و تأمینکنندهی انرژی موردنیاز برای حرکت آنها است. با توجه به نوآوریهای اخیر در صنعت خودروهای برقی، بسیاری از افراد درباره عملکرد، طول عمر و نگهداری این باتریها سوالات متعددی دارند. در این مقاله، به 10 حقیقت جالب درباره باتری خودروهای برقی میپردازیم که به شما کمک میکند اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.
تا انتها با مجله کی ام سی همراه باشید
1. باتریهای خودروهای برقی با سایر باتریها تفاوت دارند
باتریهای مورد استفاده در خودروهای برقی اغلب از نوع لیتیوم-یون هستند که به دلیل چگالی انرژی بالا، وزن کمتر و بازدهی بیشتر انتخاب شدهاند. علاوه بر این، برخی خودروهای برقی از باتریهای اسید سرب و نیکل-فلز هیدرید نیز استفاده میکنند، اما گزینه اصلی همچنان لیتیوم-یون است.

2. عمر متوسط باتری خودروهای برقی حدود 12 سال است
یکی از نگرانیهای خریداران، دوام باتری خودروهای برقی است. اما خبر خوب این است که عمر متوسط باتریهای برقی بین 10 تا 20 سال تخمین زده شده و بسیاری از شرکتهای خودروسازی گارانتی 8 ساله برای آنها ارائه میدهند. بهعلاوه، سیستم مدیریت باتری (BMS) با کنترل فرآیند شارژ و دشارژ از فرسودگی زودهنگام باتری جلوگیری میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر؛ کلیک کنید: طول عمر باتری خودروهای برقی چقدر است؟
3. باتری خودروهای برقی قابل بازیافت هستند
باتریهای خودروهای برقی نهتنها قابل استفاده مجدد هستند، بلکه بیش از 95 درصد مواد اولیه آنها قابل بازیافت است. این موضوع از هدررفت منابع ارزشمند جلوگیری کرده و تأثیرات زیستمحیطی را کاهش میدهد. بازیافت این باتریها نسبت به تولید باتری جدید، انرژی کمتری مصرف میکند و راهکاری پایدارتر محسوب میشود.
4. شارژ باتری خودروهای برقی معمولا تا 80 درصد در نظر گرفته میشود
شاید برایتان جالب باشد که چرا زمان شارژ باتریها معمولاً تا 80 درصد محاسبه میشود. دلیل این امر، محافظت از سلولهای باتری در برابر گرمای زیاد هنگام شارژ کامل است. به همین خاطر، بسیاری از خودروهای برقی بهصورت خودکار نرخ شارژ را در مراحل پایانی کاهش میدهند تا از آسیب رسیدن به باتری جلوگیری کنند.
5. نیازی به شارژ کامل باتری خودروهای برقی پس از هر بار رانندگی نیست
برخلاف تصور رایج، شارژ کامل باتری پس از هر بار رانندگی ضروری نیست. خودروهای برقی با شارژ بین 60 تا 80 درصد عملکرد بهتری دارند. درصورتیکه روزانه مقدار کمی از شارژ مصرف کنید، بهتر است باتری را هر چند روز یکبار و نه بهصورت مداوم شارژ کنید تا طول عمر آن افزایش یابد.

6. ترمز احیاکننده به افزایش عمر باتری خودروهای برقی کمک میکند
یکی از قابلیتهای جذاب خودروهای برقی، سیستم ترمز احیاکننده است که هنگام ترمز گرفتن، انرژی جنبشی را به برق تبدیل کرده و دوباره در باتری ذخیره میکند. این ویژگی نهتنها مصرف انرژی را بهینه میکند، بلکه چرخه شارژ و دشارژ را کاهش داده و طول عمر باتری را افزایش میدهد.
7. خالی شدن کامل باتری به خودروی برقی آسیب میزند
باتریهای لیتیوم-یون در خودروهای برقی نباید بهطور کامل تخلیه شوند. دلیل این موضوع، آسیبپذیری مواد شیمیایی درون سلولهای باتری در برابر دمای خیلی بالا یا پایین است. اگر باتری کاملاً خالی شود، ممکن است خودرو نتواند دمای بهینهی آن را حفظ کند و در طولانیمدت، ظرفیت آن کاهش یابد.
8. باتریهای خودروهای برقی از امنیت بالایی برخوردارند
برخی تصور میکنند خودروهای برقی به دلیل استفاده از باتری، خطر انفجار یا برقگرفتگی دارند. اما در واقع، این باتریها دارای چندین لایه محافظتی هستند و قبل از ورود به بازار، تستهای ایمنی سختگیرانهای را پشت سر میگذارند. بنابراین، احتمال وقوع حادثه در آنها بسیار کم است.
9. پارک کردن خودرو در هوای گرم باعث افت شارژ باتری خودروهای برقی میشود
اگر خودروی برقی خود را برای چند ساعت زیر نور مستقیم خورشید پارک کنید، سیستم مدیریت باتری برای خنکسازی سلولها انرژی زیادی مصرف میکند. این موضوع میتواند باعث کاهش میزان شارژ باتری شود. برای جلوگیری از این مشکل، پارک کردن در سایه یا محیطهای خنک توصیه میشود.
10. خودروهای برقی 80 درصد انرژی باتری را استفاده میکنند
خودروهای برقی در مقایسه با خودروهای بنزینی بهرهوری انرژی بالاتری دارند. به طور میانگین، 80 درصد انرژی باتری مستقیماً برای حرکت خودرو استفاده میشود، درحالیکه در خودروهای سوختی، تنها 14 تا 26 درصد انرژی بنزین به نیروی محرکه تبدیل میشود. این یعنی مصرف انرژی در خودروهای برقی بسیار بهینهتر از خودروهای بنزینی است.
در نهایت؛ برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خودروهای برقی کلیک کنید: معرفی پنج خودروی برقی شاسی بلند لوکس

جمع بندی
باتری خودروهای برقی یکی از مهمترین اجزای این وسایل نقلیه است که تأثیر زیادی بر عملکرد و عمر مفید آنها دارد. شناخت اصول نگهداری و نحوهی عملکرد این باتریها میتواند به شما کمک کند از خودروی برقی خود بیشترین بهره را ببرید و نگرانیهای مربوط به آن را کاهش دهید. امیدواریم این اطلاعات برای شما مفید بوده باشد!